fredag 24 februari 2012

Fat tuesday

Det var fettisdag i veckan så vi bakade ihop lite semlor att smaska på. Det är lite spännande att baka här då ingredienserna inte är riktigt lika som hemma. Det finns till exempel inge färsk jäst och man måste översätta lite saker innan man går och handlar så man vet vad man ska leta efter. Sen har vår ugn bara undervärme vilket komplicerar det hela lite extra men Sara brukar få till det bra ändå. Tog med några till jobbet och bjöd på och dom tyckte det var roligt att vi har en dag som heter fettisdag som man smäller i sig massa bullar på.


Nu har det varit riktigt härligt sommarväder ett tag och vi var i väg till en strand (Jibbon Beach) igår som ligger i byn Bundeena i Royal national park. Tar man färjan dit från Cronulla så är man där på 20 minuter men vi tog ändå bilen så vi kan parkera där vi vill och det tar mer än dubbelt så lång tid att åka runt viken och genom nationalparken. Jag tror det är vår nya favoritstrand då sanden var helt fantastisk, nästan öde, delfiner som hoppade utanför och alldeles lagom vågor.


Vi skulle kommit på tidigare att vi kunde placera vår snygga röda bil sist i den här Ferrariparaden och knäppt en bild
Vi gjorde mackor på rester från gårdagens regnbåge. Att köpa färskt kött och fisk i delikatesstånden utanför mataffärerna kostar inte ens hälften av vad det gör hemma.  

Elmer nya favoritmatsäck är dock tjockpannkaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar