lördag 7 april 2012

På zoo i Dubbo

Om man kör sex timmar västerut från Sydney så finns ett till zoo som brandkåren sponsrat vilket gör att vi kan låna frikort vid stadens brandstation. Det zoot har inte lika många djur som det i stan men är till ytan mycket större och man kan åka runt med sin egen bil. De flesta stangslerna är nergrävda så nar man åker omkring får man känslan av att man är mitt ibland alla djuren. Elmer tyckte det var roligt att klättra omkring fritt i våran lilla bil och spana på djuren genom vindrutan.





En sak det var lite mindre av inåt landet var vatten. Det fanns inte några ställen att stanna och ta ett dopp vid på varken vägen dit eller hem och det var 35 grader varmt och solen gassade. Vi hade pool på campingen vi bodde på och innan vi började köra hem stannade vi till vid en vattenlekplats som svalkade av oss lite innan hemresan. Vi fyllde dricksvatten vid Dubbos brandstation och körde ACn for fullt men det var ändå en väldigt svettig resa.
En svalkande oas i torra Dubbo


Appropå djur så var det en man som hittade en sån här liten rackare i samma rockpool som vi badade med Elmer i. En "blue-ringed octopus", ett av världens giftigaste djur och kan ha ihjäl en vuxen människa på tio minuter. Så man får hålla ögonen oppna så de små inte pillar pa fel saker.

2 kommentarer:

  1. Usch! En sådan där färgglad rackare som på sista bilden kan ju locka många att röra vid...!!! Men hur vanligt är det att det händer att spindlar verkligen dödar människor? Har man getingar? Jag kan inte minnas att jag såg några.

    SvaraRadera
  2. Det är nog väldigt ovanligt och sjukhusen har ett lager cerum mot de flesta gifterna. Det finns några getingar också (allt som är giftigt verkar finnas i Australien).

    SvaraRadera