tisdag 14 augusti 2012

City to Surf

Sprang ett av världens största motionslopp på 14km som går mellan Sydneys stadskärna till Bondi beach med 70 000(!) andra glada motionärer. Trots dåligt väder var stämningen efter banan på topp med massa underhållning längs vägen. Jag hade fått ledigt för dagen och grabbarna på skiftet var så snälla som kom ner och hejade på mig redan 500 meter efter starten.
Det gick i alla fall bra att springa och jag kunde hålla ett lagom tempo hela vägen upp för den omtalade "heartbreak hill" och femkvart senare så var man i mål. I Bondi bjöd brandkåren på korv och öl till de av sina deltagare som valde att stanna i kylan.
Sedan på kvällen var hela familjen hembjudna till familjen Mickos(utbytesbrandman med familj från Nynäshamn)  på lite go grillning hemma i Cronulla.

Starten vid Hyde park och målet vid Bondi. Hyfsad kö upp till bussarna mot stan efter loppet

 Förbi Kings cross


Det har varit väldigt varierande väder sen senaste tiden. Från fint, varmt, soligt med nästan stilla vatten till den raka motsatsen.
 Besök av delfiner en av de lugna dagarna

 Ungdomar som leker i ovädret. Försöker hålla sig kvar vid räcket så gått det går...


Fotoutflykt vid the rocks





Sydney international boatshow i Darling harbour:



 Tack the rocks och pyrmont brandstationer för att vi kan ställa bilen hos er :) Det är ju inte alltid så latt att hitta parkeringsplats inne i stan om man inte vill betala 200 kronor.

Elmer som snart är två år pratar mer och mer för varje dag. Konsigt nog säger han "no" istället for "nej" och "bye bye" istället för "hej da". Vi som bara pratar svenska med honom!

1 kommentar:

  1. Hej hej! Inte dåligt att komma på 16091 plats i ett race med 69175 deltagare! Grym du! Här har du länken som jag hittade infon på!
    http://fairfax.tiktok.biz/city2surf/2012/66108 Den kan du lägga ut och skryta med;) Ses snart!! //Sjögren

    SvaraRadera