torsdag 30 augusti 2012

Sista månaden kvar


Så fort man ska beställa mat eller kaffe så frågas det efter vad man heter så de kan ropa ut ens namn när det är klart. Eftersom Björn inte hör till ett av de vanliga namnen här sa kommer här en liten lista på vad som kan stå på kaffemuggen:
Bulor, Bior, Ion
Hugha, Bjon, John
Sion, Bion osv...
.. det är lite roligt när den stackars servitrisen ska ropa ut namnet.


Bilder från utflykt med Deryck, Krista och Callen i Blue Mountains. Härlig dag med picknick, bra väder och grym natur. Sista riktiga kraftprovet för var kära bil. Dagen innan vi var där hade de haft lite snö på vägarna men vi hade en solig och fin vinterdag.

 Sen var vi och badade i Olympiabyns badhus. Grejen var att de skulle ha ett lek- och plaskland för Elmer att leka i men det hade stängt i två veckor för ommålning så vi missade det. Austalien skulle möta Nya Zeeland i rugby dagen efter i arenan brevid (ANZ Stadium) och till Sara stora förtjusning hade "All blacks" lite värmning i poolen. Rugbyspelare är faktist grymt stora och starka.
Dom hade hand och fotavtryck gjorda av massa stora Austrliensiska simmare där sa nu vet jag varför jag inte simmar så snabbt som jag vill.

Lunch på Grill'd's nyttiga hamburgare i Darling harbour.

Tog en söndagstur till Paddy's market för att köpa en stor resvaska inför hemresan. Sara och Elmer åker ju hem om bara en dryg vecka. Vi passade då på att titta på en replika av kapten Cooks skepp Endavour och så besökte vi chinese garden of friendship. En riktig turistdag.



Sen var vi och letede efter aboriginska ristningar som skulle finnas vid Jibbon beach i nationalparken söder om Cronulla. Först hittade vi en naturiststrand sen lyckades vi med lite tur hitta inristningarna. Dåligt skyltat var det.


Jibbon beach är faktiskt en av min och Saras favoritplatser runt Sydney. Oftast är man ganska ensam där och det är en skyddad strand dvs. inga stora vågor. Apropå inga stora vågor så har det varit stiltje på den fronten i nästan två veckor nu. Hur ska man bli bättre på att surfa i det här vädret?

 På picknick i Gunamatta Park med familjen Lindbloms.

Någon bild från jobbet (för jag jobbar ju faktiskt en del med):

Larm under en "löpning" till Redferns staion till socialtjänsthus. Hjälm på och klappa inte hundarna!

Trafikolycka med efterföljande trafikstockning på Eastern Distributor
Preparering av brädorna inför en helg i Snowy Mountains. Några på skiftet åker faktiskt ganska mycket bräda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar