torsdag 2 augusti 2012

Surfs up!



Den här bilden visar alla så kallade "break" för surfare i Cronulla. Från Sandshoes i söder till "Voodoo" i norr och vilka som har högre och lägre svall. Dom bättre surfarna håller sig oftast till Voodoo, Cronulla point och Shark island medan jag ligger och plaskar vid Cronulla alley, Eloura eller the wall. Fartyget till höger kommer med sand upp i från vikarna som dumpas utanför stranden så surfen skall bli bättre.

Igår var det så stora vågor att alla (tre) som var ute och surfade hade vattenskoter med för att få tillräcklig fart för ta vågorna och för att få hjälp ut igen så de inte vart uppspolade på stranden. Jag hade nog surfat för sista gången om jag vart ut igår så det var bara att hålla sig på det torra.

Förra veckan var det en stor bodyboardtävling vid Shark Island som är en av Australiens absolut bästa "break" för bodyboardare. Cirka tjugo av värdens bästa var inbjudna att delta och jag var där och såg på det hela med vår bodyboardande granne Adam och våra barn Aila, Isak och Elmer. Problemet med att arrangera surftävlingar är att det är svårt att veta när vågorna är bra så här bestämde man under vilka två veckor tävlingen skulle bli av sen är det bara att vänta in rätt förutsättningar. Datumet blir inte spikat förrän dagen innan. Åskådarna kunde följa tävlingen antingen från land eller på egen bräda i vattnet.



Polisen patrullerar en öde strand
Cronulla polarbears veckotävling. Simklubben för de som vill simma mitt i vintern

Gedigen Australisk frukost på brandstationen
 På jobbet så har man övertidsstopp på grund av statliga besparingar. Detta kan innebära att brandstationer stängs för dagen om det inte dyker upp tillräckligt med brandmän.

Nu har vi bokat alla våra flygbiljetter hem till vårt kära Sverige igen. Det känns som detta annorlunda år är på väg att börja ta slut nu...

...och grattis till Emil, Emike och Ian som verkar få möjligheten delta i nästa utbyte mellan räddningstjänsterna. Lycka till med alla förberedelser!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar