fredag 18 november 2011

Husmanskost

Lagade köttbullar med lingonsylt och gräddsås på jobbet som jag bjöd gruppen på. Tog lite tid att laga då vi hade fyra larm under matlagningen så med facit i hand skulle det nog varit enklare att åkt dit lite innan nattskiftet och ordnat med maten. Till slut var i alla fall maten klar och grabbarna sa att dom var nöjda med maten. Någon undrade om vi också kallar dom "svenska köttbullar" men vi kom snabbt fram till att vi kallar dom bara köttbullar då "kinamat" nog bara heter mat i Kina och "Italiensk pizza" bara heter pizza i Italien.


I söndags var vi på något som heter "Sculpture by the sea" som är en konstutställning som hade satts upp under ett par veckor på kustpromenaden mellan Bondi beach och Tamarama beach. Dock var det lite väl mycket folk där under dagen och det var inte så bekvämt att ta sig fram med barnvagn. Vi lyckades i alla fall ta oss igenom hela och avrundade dagen på den för dagen mycket lugnare Bronte beach där vi tog ett välbehövligt bad innan hemresan.




Nu ser vi fram emot min grupps julfest på Söndag sen ska vi bjuda Derycks familj på middag på måndag och äta middag med min pappas kusin och hennes barn på onsdag. Det är ganska konstigt att man kan åka på utbytesarbete till andra sidan jorden och så har man släkt två kilometer från där man bosätter sig som man inte hade en aning om innan.

1 kommentar:

  1. Världen har blivit mindre.

    30 portioner/st.
    100 gram smör eller margarin rumsvarmt
    1 dl socker
    1 msk vaniljsocker
    2 msk -3 msk kakao
    3 dl havregryn
    2 msk -3 msk kallt starkt kaffe
    Garnering 1 dl pärlsocker eller kokosflingor

    Detta kan du bjuda grabbarna på till fikat. Säg bara inte namnet på engelska.

    Mvh TK.

    SvaraRadera