torsdag 24 november 2011

Här bor vi

Cronulla
Längs ner i mitten står det Cronulla

Det tar en timme med tåg in till centrum och det är ungefär 2,5 mil dit. Det var på udden norr om Cronullas strand som James Cook gick i land på Australien östkust för första gången på 1700-talet. Stranden norr om Cronulla är oändligt lång och det rullar ofta in bra surfvågor från havet. Har sprungit längs den men har aldrig kommet ens halvvägs.


Vi bor vid gula stjärnan i en lägenhet med två sovrum och ett kombinerat kök och vardagsrum. Det är inte så stort men vi får betala en ganska hög hyra ändå då lägenheten är värd cirka 3-3,5 miljoner (skulle kostat ca 5-6 miljoner om det varit i Bondi). Vi bor alldeles runt hörnet till centrumgatan med massa små mysiga affärer och restauranger och när vi vill bada har vi två stränder att välja på inom fem minuters promenad. En ut mot öppet hav och en nere vid marinan som är vågfri vilket kan var bra för Elmer och ifall man vill simma. Det som är format som rektangel i bilden nederkant är en 50-metersbassäng.


Planlösning

Som det ofta är här i Sydney har man ingen hall utan kommer in direkt i vardagsrummet. Det vi saknar lite är en balkong att sitta och njuta på när Elmer har gått och lagt sig men man kan ju inte få allt..





Det andra sovrummet är än så länge förvaring för barnvagn och surfbräda men vi ska försöka hitta några gästsängar att ha där då vi snart får våra första gäster på besök. 

1 kommentar: