fredag 9 december 2011

Ansvar för tunga fordon

Här har vi ingen som ansvarar för att bilarna rullar ute på stationerna så ifall det skulle uppkomma något problem med brandbilen ringer man först larmcentralen och begär sig offline så man inte behöver åka på larm längre. Sedan ringer man lastbilsmekanikerna som har jour dygnet runt. Är det något som kan fixas på plats gör de det. I värsta fall får man en reservbil om det är något som gör att bilen måste in till verkstaden.
Senaste veckan har vi fått besök av mekanikerna tre gånger...

Första gången för en kontroll av däck och styrning. Som hade krånglat ett tag.

Andra gången var det problem med fotsteget som ska fällas upp/ner då man öppnar/stänger dörrarna i baksätet. Styrkeledaren sa på morgonen att ifall fotsteget inte fälls upp då vi stänger dörren under dagen skulle vi lämna det så och gå offline och ringa mekanikern så de fick komma med en lösning. Att vara offline är något man tycker är ganska skönt här då man kan träna eller hålla på med annat utan att behöva bli avbruten av alla automatlarm. Någon kom då på att om man sätter foten på fotsteget och stänger dörren så blir det just ovanstående problem. Offline!
Det kan verka drastiskt men då ska det tilläggas att mekanikerna kom på en lösning som var både så enkel och bra att det skulle göras om på alla scaniabilarna i NSW.
(Det är så mycket larm här att det är många som kommer in innan skiftstart vid sextiden på morgonen för att hinna gymma och duscha utan att behöva bli avbrutna)

Tredje gången mekanikerna kom var det styrningen igen då vi hade råkat ut för en liten olycka. På automatlarm skickar man två stycken släckbilar. Den här gången var det vi och Flyern från City Of Sydney som var på väg. Vi kolliderade med en liten Toyota på vägen och om jag förstod det rätt var det någon som slängde sig framför Flyern (oklart om någon skadades). Så då båda larmade stationerna fick avbryta sina utryckningar larmade man två andra stationer istället. Det finns lite resurser att ta av i en så stor stad som Sydney.

Tänk vad Carlsson hade kliat sig huvudet efter det larmet. Men jag tror mekanikerna här är ganska härdade med så många brandbilar att ta hand om. Trafiksituationen är lite annorlunda med. Är ganska skönt att slippa köra...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar