onsdag 28 december 2011

Santarun

På brandkåren i Sydney kan man få åka på ett ärofyllt uppdrag, nämligen att skjutsa jultomten till barnens julmarknad. Innan jul hade vi just sådant uppdrag.


Tomten vi skjutsade var en stans mest anlitade tomtar och var en känd skådespelare för barnfilmer och barnprogram. Det roliga var att han klev in i rollen som tomte direkt efter han bytt om på stationen och tjoade och ringde i klockan då han satt på styrkeledarens plats hela vägen genom kings cross partygata till parken där julmarknaden var. Väl där höll han ett jultal på en stor scen och sen fick barnen fota sig med honom medan vi visade brandbilen. I två timmar var det kö till brandbilen för att gå igenom baksätet och föräldrarnas kameror gick varma. Hela spektaklet avslutades med ett stort fyverkeri och efter det åkte vi och visade upp tomten för Kings cross invånare igen innan vi gjorde kväll med en utmattad tomte i framsätet och gick vi "online" igen.

Nu har jag fyra dagar ledigt efter att jag jobbat kvar två nätter på Woollahra stationen. Det var skönt att sova på ett ställe där det var tyst och mörkt på natten för en gångs skull. Från Darlinghurst är man van med allt ljud och ljus från nattklubbar, restauranger, bilar, bilstereor, folk som tjoar, polisbilar och ambulanser hela natten. Några nattlarm hade vi dock som väckte oss och jag skulle inte vilja byta station permanent då jag tycker det är väldigt roligt med allt folk som rör sig runt stationen i Kings cross.

Nästa pass blir ett dagpass på nyårsdagen och i dag är sista dagen med lite lugn och ro här i Cronulla för imorgon kommer Saras familj tillbaka från Cairns och mina föräldrar kommer hem från Melbourne så då blir det fullt hus igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar