torsdag 28 juni 2012

Strejk

Nar jag gick av mitt skift klockan sju forra torsdagen hade brandfacket kallat till ett mote klockan tio for alla medlemmar att rosta om hurvidare man skulle ga i strejk eller inte. Arbetsgivaren vill ta bort olycksfallsforsakringen som galler vid resor till och fran jobbet samt att man skulle bli av med ersattning som man far om man skulle skada sig i arbetet. I alla fall sa gick brandkaren i hela Sydney ut i strejk efter lunch vilket innebar att hela staden var utan brandkar och larmcentral. Forsta gangen pa over femtio ar som brandkaren vagrat att aka pa larm.
Istallet samlades alla brandman och tagade till parlamenthuset dar man blockerade flera gator och tjot med sirenerna. Sen kopplade man upp en havare och drankte parlamenthuset med vatten.


Som tur var skedde det inga allvarligare olyckor med personskador under tiden. Dock hade man en bland annat villabrand och nagra mer brander. Kan tanka mig att en hel del A-larm tjot lite extra lange den dagen och folk stod evakuerade fran dessa och undrade om de fick komma in igen. Man skickade flygplatsbrandkaren, brandvarn osv. till diverse olyckor. Det var aven tal om att militaren skulle skota bransklackandet under strejken.

Till kvallen far allt lost, brandkaren har kvar sina forsakringar.



I sondags hade vi midsommmarfest tillsammans med andra svenska familjer i Cronulla. Vi var hemma hos Peters familj och at massa go mat vi lagat ordning med en tradionsenlig nubbe till. Peter ar brandman fran Nynashamn som ocksa ar pa utbyte har.

 Till vanster: mammorna. Till hoger: Papporna


 Sen har vi vart pa kollat pa knolvalarna som simmar norrut efter kusten har. Det gor man bast i nationalparken vid kurnell bara en kvart norr om Cronulla. Dar har man volontarer som raknar valar och for statistik. Pa bilden nere till hoger ser man lite valplask. Vi maste inforskaffa en kikare till nasta gang.

23 Valar och 20 Delfiner innan lunch


Sen var vi vid Wanda sand-dunes som ligger i norra Cronulla. Ar med pa NSW varldsarvslista och det ar en kand plats for film och TV-inspelningar. Pa dagarna ar det manga som gar har med hundarna eller tranar "backe" har med sina personliga tranare.





Elmer hjalper oss att kopa ett element da det ar kallt inomhus pa kvallen och natten



1 kommentar:

  1. Tack Björn! Det är så roligt att läsa! Ser fram emot att ni kommer hem även om jag tycker att det är roligt att ni är där!

    SvaraRadera