lördag 2 juni 2012

Semester

Nu har vi precis kommit hem från en dryg veckas bilsemester upp efter kusten norr om Sydney. Uppe i norr är det fortfarande ganska varmt så det var lite som att åka på solsemester från "vintern" här i Sydney. Den här resan tältade vi i nationalparkerna istället för på campingar som vi gjorde förra resan.
Jättefina campingplatser med långa stränder och kängurur intill tälten. Dock måste man ta med egen mat och vatten samt att det oftast är en halvtimmas grusväg ut till dem. Men det är det vart då man slipper betala dyra campingar och får en helt annan närhet till naturen.




Vägkonorna här får en att tänka på låten "down under" 
Sara och Elmer mekar lite med bilen efter jag kört in i en sten som stack upp ur vägen i mörkret kvällen innan. Det är mest fyrhjulsdrivna bilar och vi som är ute och bushcampar så här års. 

Ett av målen på resan var att åka och se lite regnskog vilket vi gjorde i Dorrigo nationalpark som ligger en timme väst om Coffs Harbour. Där hade man byggt en "skywalk" man kunde gå ut på och se regnskogen från ovan. En kollega var snäll att låna ut en sån där ryggsäck man kan satta barn i till oss.



Det andra målet på resan var Byron Bay som är en känd turistort. Mycket Backpackers och hippies som bodde där och vi kände oss rätt gamla på gatorna. Dock var det jättefint där med långa stränder och fyren som vaktade över stan ute på udden (Australiens östligate punkt) Vi bodde på en camping mitt i stan och hade tre trivsamma dagar där. En  knapp timmes löptur ner ifrån stan och upp runt fyren var en av semesterns höjdpunkter for mig. 



Byrons kända kebabs


Medan vi ändå var där uppe så passade vi på att åka in i en ny delstat (Queensland). Det vart en dagstur till Surfers Paradise som är en stor semesterort med massa skyskrapor och stranden mitt i city. Dock skuggar skyskraporna stranden efter lunch så om man vill sola och bada i centrum gör man det bäst på förmiddagen.





Surfer Paradise


Det finns många rutinerade campare i Australien. Har är en husbil med bil på släp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar